Misyon

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünün misyonu, Enstitü Anabilim Dallarında öğrenim gören ögrencilerin, mesleklerini en iyi şekilde icra etmek üzere yetiştirilmelerini sağlamaktır. Fen Bilimleri Enstitüsü yaratıcı, çözüm üretebilen ve evrensel bilime katkı sağlayan bilim insanları ve uzmanlar yetiştirerek, Abant İzzet Baysal Üniversitesinin araştırmacı üniversite kimliğini kazanması için ülke ekonomisine ve topluma   fayda sağlayacak, ülke bilim ve teknoloji politikaları doğrultusunda üst düzey projeleri arttırmaya çalışmak  ve bunlara destek vermektir.

Vizyon

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünün ülkede ve çevre ülkelerde en iyi öğrencilere sahip olarak, ileri düzeyde eğitim ve araştırma imkanları ile ulusal ve uluslararası düzeyde üstün nitelikli araştırmacı yetiştiren bir kurum olmaktır.

Tarihçe

Fen Bilimleri Enstitüsü, Abant İzzet Baysal Üniversitesi ile birlikte 6 Kasım 1992 tarihinde kuruldu. İlk olarak 1993 yılında Biyoloji Anabilim Dalı’nda Yüksek Lisans öğretimine başlandı. Daha sonra, sırasıyla 1994-1995 Eğitim-Öğretim Yılında Kimya, Fizik ve Matematik Anabilim Dallarında yüksek lisans programları açıldı. 1998-2002 yılları arasında da Peyzaj Mimarlığı, Orman Mühendisliği, Orman Endüstri Mühendisliği ve Elektrik Eğitimi Anabilim Dallarında yüksek lisans programları eğitim-öğretime başladı ancak bu dört program Düzce Üniversitesi’nin kuruluşunu takiben 2008 yılında Düzce Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’ne aktarıldı. Yine 2002-2003 Öğretim Yılında açılan Ortaöğretim Fen ve Matematik Alanlar Eğitimi Anabilim Dalı tezsiz yüksek lisans programı da Üniversitemiz bünyesinde kurulan Eğitim Bilimleri Enstitüsü’ne aktarılmıştır.

Bu gün Enstitü bünyesinde bulunan Biyoloji (tezli yüksek lisans ve doktora programı), Fizik (tezli yüksek lisans ve doktora programı), Kimya (tezli yüksek lisans ve doktora programı) ve Matematik (tezli yüksek lisans ve doktora programı) Anabilim Dallarında İngilizce eğitim verilmekte iken Gıda Mühendisliği (tezli yüksek lisans ve doktora programı), Makine Mühendisliği (tezli yüksek lisans programı),  Çevre Mühendisliği (tezli yüksek lisans ve doktora programı),  Elektrik Elektronik Mühendisliği (tezli yüksek lisans programı), Tarla Bitkileri (tezli yüksek lisans ve doktora programı), Bitki Koruma (tezli yüksek lisans ve doktora programı),  Bahçe Bitkileri (tezli yüksek lisans ve doktora programı) , Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği (tezli yüksek lisans programı) , Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi (tezli yüksek lisans programı), İş Sağlığı ve Güvenliği (doktora programı) Anabilim Dallarında Türkçe eğitim verilmektedir.

Enstitüde toplam 14 Anabilim Dalında 10 doktora programı ve 13 tezli yüksek lisans programı ile eğitime devam edilmektedir.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi - Fen Bilimleri Enstitüsü © 2017 Sayfa Başı